escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

DANNY MENG

2023-2024. Martí Grau

El dia 15 d’abril es celebra a Boston una marató molt important per a la ciutadania en general. És un dia festiu, amb paradetes de flors, i molta gent es reuneix a la línia de meta per rebre i felicitar els corredors que aconsegueixen completar al cursa.

És un matí tranquil. A poc a poc, les persones s’agrupen a la línia de meta per veure la marató d’aquest any. Quan falten uns deu minuts per  les tres, hi ha dues explosions. Hi ha tres persones mortes i centenars de ferits.

Passen unes dues hores de caos i corredisses, i comencen a circular les primeres informacions. Els autors d’aquest atac terrorista són dos germans anomenats Dzhokar i Tamerlan Tsarnaev.

Aquesta mateixa nit, mor un policia que estava vigilant la zona del MIT. La causa; un tret al cap produït per un dels dos germans que intenten fugir de Boston.

Per escapar, segresten un cotxe amb un home dins, anomenat Danny Meng, un noi jove de nacionalitat xinesa. És obligat a conduir fins a Watertown, un barri dels afores de Boston.

Allà, un dels germans Tsarnaev surt a buscar provisions. L’altre, es queda dins el cotxe amb el jove segrestat, i li diu que si no obeeix les seves ordres al peu de la lletra, el matarà,

El noi, terroritzat, s’adona de sobte que les portes del cotxe estan desbloquejades i, sense pensar-s’ho, surt corrents i aconsegueix amagar-se darrere de la benzinera que hi ha a l’altra banda de la carretera.

Aconsegueix fer-se entendre per un dels treballadors de la benzinera perquè està tan nerviós que al començament, el treballador no sap què li passa a aquell noiet que sembla estar tan trasbalsat.

Una vegada es posa en contacte amb la policia, els diu el nombre del GPS del seu vehicle perquè el puguin localitzar. Així doncs, el departament de policia rep l’alerta i ubica ràpidament el vehicle segrestat.

Després d’aquests fets, la policia abat el germà gran i, dies després, troben l’altre germà amagat als suburbis de la zona propera a la benzinera on havia anat el noi segrestat per fer la trucada d’auxili. Aquesta vegada, aconsegueixen capturar-lo.

Danny Meng s’ha convertit en un heroi per a molts ciutadans de Boston, ja que gràcies a la seva valentia i rapidesa, la ciutat té dos terroristes menys.