escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

NO PUC TORNAR A L'AHIR

2021-2O22. Júlia Saura

“No puc tornar a l’ahir perquè aleshores era una persona diferent”, Charles Lutwidge Dodgson (lògic, matemàtic, fotògraf i escriptor)

Aquesta cita que va ser publicada com totes les seves obres amb el pseudònim de Lewis Carroll, és de Charles Lutwidge Dodgson, conegut sobretot per la seva obra “Alícia al país de les meravelles”. Vol transmetre que no es pot tornar al passat per modificar res, ja que les circumstàncies, accions i decisions preses ahir han fet que siguis la persona que ets ara. Mostra que tots els errors comesos al passat són el resultat de la persona en la qual t’has convertit i aquests errors t’ensenyen a créixer.

Si tornéssim a l’ahir no tindríem l’entorn que ens envolta al present, ni tindríem la vida que tenim ara, ja que tot el que ens ha passat i passarà serveix d’aprenentatge cap al futur.

És curiós que poques paraules tinguin un significat tan extens. M’agrada especialment aquesta cita literària perquè quan era petita un dels llibres que més m’agradava era justament “Alícia al país de les meravelles”, i és una oportunitat perfecta per a explicar la importància del present com a resultat de les accions del passat.

APRÈN A VIURE I SABRÀS MORIR BÉ

2021-2022. Núria Moreno

Generalment, pensem sempre què farem demà o per vacances. Ens preocupem per coses que encara no han passat o que no tenen importància. Tot ho deixem per més endavant; les coses que ens agrada fer, visitar gent que fa molt temps que no veiem o aprofitar els temps amb la gent que estimem.

Ho hem de canviar. La vida és massa curta per no gaudir-ne. Aprofitem-la ara que encara hi som a temps, perquè un dia d’aquests ens adonarem que la joventut se n’ha anat, que els anys passen i que no hem fet res important, o res que n’estiguem orgullosos i satisfets de veritat.

Hem de gaudir la vida amb la nostra gent, els nostres amics i familiars que estimem, però que no hi parlem massa sovint, i els avis que fa tants dies que no veiem. Algun dia, aquesta gent faltarà i no podrem fer res per recuperar-la. Així doncs, hem de viure la vida al màxim.

Si vivim la vida que volem viure, gaudim de cada moment i no en desaprofitem cap instant, haurem après a viure. I justament aquesta és una de les millores coses que podem , i hem, de fer.

ELS PROBLEMES SÓN LLIÇONS

2021-2022. Carlota Mas

“Els problemes són oportunitats per demostrar el que se sap”, Duke Ellington (compositor, director d’orquestra i pianista de jazz)

És una reflexió que tothom hauria de tenir present i en consideració. Molts de nosaltres ens estanquem quan tenim problemes, no veiem el final, sentim ràbia i no ens en podem sortir. Hem de pensar que de totes les coses que ens passen, ja siguin bones o dolentes, se n’aprèn; són les que ens formaran com a persones.

Aquest curs estic passant-ho força malament per diversos motius, i m’està servint per créixer com a persona, per treballar les meves emocions i sentiments, per descobrir què és el que realment em fa feliç, allò que m’agrada i m’omple. És molt important saber-me valorar i descobrir totes aquelles petites coses i moments que m’omplen i m’ajuden que el dia a dia sigui més agradable i millor.

Mai no ens hem de rendir ni enfonsar davant dels problemes. Si necessitem ajuda, no ens ha de fer por demanar-la. Si no podem arribar al nostre màxim, hem d’escoltar el nostre cos i sobretot, la ment.

Dir tot això és molt fàcil i sona molt bé, però ara que jo hem trobo en una situació inestable, he de reconèixer que a vegades no ho sabem encaixar. No ens sentim capaços d’aixecar-nos, de mirar endavant com ens estan aconsellant, però això no vol dir que no puguem.

Cadascú necessita el seu temps per reflexionar i resoldre els seus propis conflictes. No és un canvi d’un dia per l’altre. Hem de posar-hi de la nostra part i tenir clar l’objectiu de millora i les ganes de fer el canvi.

Aquesta cita, entre d’altres frases i paraules que em dic a mi mateixa, m’ajuden a tenir més ganes de mirar endavant i centrar-me en el allò que realment estic fent i vull aconseguir.

ESPERANT

2021-2022. Laia Rodríguez

“Tota la vida esperant que passi alguna cosa, i l’únic que passa és la vida.”

Tots tenim somnis pels quals lluitem dia rere dia. Cada dia esperem aquell senyal per a començar, aquell resultat... Esperem un dia en concret per al qual tenim moltes ganes. Però, mentre esperem aquell dia especial, el moment correcte, què passa amb els dies que passen en va?

Són dies desaprofitats als quals no donem importància, simplement posem més atenció a aquella data que tenim encerclada al calendari. Fins i tot pensem “ja ho faré dijous vinent”. Però allò que mai hem pensat és que ja mai més serà 20 de gener de 2022, i tot aquell temps perdut no el podrem recuperar.

Actualment, ens centrem molt en el futur, o en coses que sabem que no passaran: desitgem que ens toqui la loteria per poder comprar-nos el cotxe dels nostres somnis, esperem rebre aquella peça de roba per a lluir-la quan sortim amb les amigues, o passem les hores pendents d’un simple missatge d’algú especial que farà que els dia sigui una mica més feliç.

Hem d’aprendre a viure el present i gaudir de cada moment. Ningú no té cap certesa que demà seguirem aquí. I si desapareixem mentre esperem aquest tan desitjat moment correcte? Així doncs, viu avui i ja t’amoïnaràs demà (que per això tenim l’edat que tenim, és clar).