escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

NO PUC TORNAR A L'AHIR

2021-2O22. Júlia Saura

“No puc tornar a l’ahir perquè aleshores era una persona diferent”, Charles Lutwidge Dodgson (lògic, matemàtic, fotògraf i escriptor)

Aquesta cita que va ser publicada com totes les seves obres amb el pseudònim de Lewis Carroll, és de Charles Lutwidge Dodgson, conegut sobretot per la seva obra “Alícia al país de les meravelles”. Vol transmetre que no es pot tornar al passat per modificar res, ja que les circumstàncies, accions i decisions preses ahir han fet que siguis la persona que ets ara. Mostra que tots els errors comesos al passat són el resultat de la persona en la qual t’has convertit i aquests errors t’ensenyen a créixer.

Si tornéssim a l’ahir no tindríem l’entorn que ens envolta al present, ni tindríem la vida que tenim ara, ja que tot el que ens ha passat i passarà serveix d’aprenentatge cap al futur.

És curiós que poques paraules tinguin un significat tan extens. M’agrada especialment aquesta cita literària perquè quan era petita un dels llibres que més m’agradava era justament “Alícia al país de les meravelles”, i és una oportunitat perfecta per a explicar la importància del present com a resultat de les accions del passat.