escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

LA COMPETÈNCIA DELS VIDEOJOCS ÉS UN ESCÀNDOL

2021-2022. Nicolás Felipe

El dia 19 de gener de l’any 2022, Microsoft va comprar l’empresa de videojocs Activision Blizzard, per la mòdica quantitat de 68 mil milions de dòlars. Aquest fet ha causat un enrenou gegant a la comunitat, ja que el 2023, amb la compra finalitzada, Microsoft té els drets de tots els estudis de la companyia, amb tot els jocs famosos que desenvolupen. Això els dona llibertat de fer el que vulguin amb aquests jocs i el que s’espera és que els converteixin en exclusius de XBOX (consola de Microsoft) per augmentar les vendes, ja que Activision és propietària de molts dels jocs més importants actualment. Tot això ha repercutit en les accions de Sony, la competència directa, les quals han baixat un 13%, perdent així més de 20 milions de dòlars.

Aquest moviment ha causat un enrenou a les xarxes socials i baralles entre jugadors de diferents bàndols. A la generació passada de consoles, Sony va dominar completament el mercat per culpa d’alguns errors de Microsoft, però ara, mentre Sony no anunciava res important creient que li sortiria igual de bé, Microsoft s’ha enfortit i està reunint una gran quantitat de fanàtics.

La competència de consoles s’està convertint en una espècie de guerra freda on guanya qui té la cartera més plena. Els jugadors defensen les seves companyia sense condicionants, tot i que reconeixen que alguna pràctica és incorrecta, i insulten els altres per no tenir la seva consola, sense respectar la diversitat de gustos i, per tant, d’opinions.

Les comunitats es barallen per bajanades i no s’adonen que finalment tots hauríem d’estar units i compartir la nostra passió pels videojocs.