escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

LA GUITARRA

2022-2023. Jun Chen

Cada setmana vaig a classe de guitarra, i és una activitat que m’agrada molt. Aprendre a tocar aquest instrument és divertit, gaudeixes en tocar-lo i no em suposa una gran dificultat.

La música és terapèutica, enforteix l’aprenentatge, millora la concentració i pot contribuir a millorar el llenguatge. Per altra banda, allibera estrès i t’ajuda a relaxar-te. És una activitat relaxant i de concentració que et pot motivar dia rere dia, i si veritablement t’agrada molt, hi pots passar hores i no te’n cansaràs. També et pot fer millorar socialment, perquè coneixes persones que tenen la mateixa afició que tu i hi comparteixes moltes estones tocant diferents melodies.

Però com gairebé tot en aquesta vida, també té un aspecte negatiu. Sobretot quan comences a tocar-la, és complicat coordinar els moviments, seguir les notes i gaudir de la melodia. A vegades perds la paciència, t’enfades i fins i tot hi ha qui deixa l’instrument perquè no es veu capaç de sortir-se’n.

Malgrat aquest petit detall, m’agrada tocar la guitarra, hi passo molts bons moments, i crec que tots hauríem de tocar un instrument, tant és quin, però gaudir de la música hauria de ser a l’abast de tothom.