escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

PETIT DIARI D'UN MONSTRE

2022-2023. Yichen Wang. Accèssit. Categoria C. Prosa

Fa moltíssims anys enrere, la nostra espècie va romandre tranquil·lament en aquest planeta. Nosaltres vam conviure amb els humans, però amb odi entre nosaltres. Sempre ens manteníem allunyats dels humans, teníem por d’ells.

Un dia, va començar aquest malson. Tot va començar quan uns soldats van venir a casa nostra i van començar a emportar-se als meus amics i família. Mai van tornar. Me’n vaig adonar que els humans estaven exterminant-nos sense motiu. No entenia què passava. Desprès d’això va començar una guerra, una guerra terrible. Jo, morta de por, em vaig amagar en una cova, en un bosc molt profund. Estava morta de por, i no vaig sortir d’allà, fins que vaig veure una ombra estranya. Era un petit nen com jo, i estava atemorit. Vam viure junts durant un segle. Un dia, ell va anar a recollir uns fruits al bosc, però no va tornar. L’havien atrapat? Era impossible... encara ens estan buscant?

Una setmana després... em vaig atrevir a sortir del meu amagatall. El vaig trobar estes a terra amb un cistell, ple de menjar. Vaig agafar el cistell, i em vaig emportar al meu amic inconscient a la cova.

Desprès d’un dia es va despertar. Em va abraçar, i em va dir que els humans encara estan buscant en el bosc, “monstres” per eliminar... estaven aquí.  

Des d’aquell dia que no surto de casa... no m’atreveixo. Ja han passat dos segles més... desitjo que ja no ens estiguin buscant... voldria que no tornessin mai més.

El meu company i jo estem amb la rutina de sempre. Ell se’n va a recollir menjar, jo em quedo... Vida normal... espero....