escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

L'ESCRIPTURA

2022-2023. Inara Parráguez. 1r Premi. Categoria G .Prosa

EI poder de l’escriptura és per a qui amb les seves mans i la seva ment pot arribar a crear una melodia més que perfecta.

Escriure és aïllar-te del món. Significa calmar els dimonis que et dominen per dins, però que en un paper es fan tan petits que en tens el poder i el control absolut.

Escriure és traduir la teva vida en lletres i plasmar-les en un paper, fent que així es converteixi en una de les poesies més belles del món i que tothom vol llegir. Tot i així, realment, l’única persona que sap i entén el significat ets tu perquè les lletres sempre són i seran teves.

Escriure és donar vida als teus pensaments i conèixer-ne les seves històries de primera mà. Els teus escrits contenen les lletres de la teva vida, de la teva essència i de les experiències que a poc a poc vas acumulant. A vegades és un reflex amb la força d’un tsunami, d’altres, són onades calmades que desapareixen a la sorra pacíficament.

Mentre l’escriptura sigui al teu costat, sempre tindràs algú a qui explicar tot allò que t’amoïna, que no ets capaç de dir en veu alta. Saps segur que mai no et jutjarà.

Els problemes que s’amaguen dins teu no desapareixen, no es poden cremar. Ara bé, si són en un full, es poden cremar; si són a l’ordinador, es poden suprimir.

Quan tinguis un mal dia o tinguis el pensament massa emboirat, agafa un paper i un bolígraf. Prova d’escriure allò que t’està passant. Segur que et desfogues i després et sentiràs molt millor.