escola mireia

Educació infantil,
primària i secundària obligatoria

LA BOHÈME DE PUCCINI

2019-2020. Recomana Joaquim Felipe

L’any 1896 Giacomo Puccini va compondre La Bohème, una òpera en quatre actes que es va estrenar l’1 de febrer d’aquell any al Teatro Regio de Torí. L’òpera es basa en una col·lecció d’històries entrellaçades d’Henri Murger anomenada Escenes de la vida bohèmia publicada el 1851 i té la forma estàndard de l’òpera italiana.

La història està ambientada en la dècada del 1830 a París. Mostra escenes de joves bohemis que van viure al Barri Llatí de París i se centra en la història d'amor que uneix el poeta Rodolfo i la jove cosidora Mimí, que mor prematurament de tuberculosi, i també parla  de les relacions còmiques i a la vegada tràgiques de la resta de personatges i els seus amants.

El dia de l’estrena, Mimí va ser cantada per la soprano Cesira Ferrani, i el tenor Evan Gorga va ser Rodolfo. L’orquestra va tocar sota la direcció d’Arturo Toscanini. Va tenir una acollida força freda per part del públic i també de la crítica, però malgrat això, a poc a poc va anar fent-se coneguda i va tenir un èxit que s’ha mantingut fins als nostres dies com un dels títols més representats de la història.